Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.
Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.
Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Nujno potrebni piškotki

Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

Piškotek Namen Čas trajanja Izvor
PH_HPXY_CHECK Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov
in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.
Do zaprtja seje aspira.si
pll_language Piškotek se uporablja za shranjevanje izbranih jezikovnih nastavitev uporabnika. 1 leto aspira.si

Funkcionalni in statistični piškotki

Funkcionalni piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbire (kot je jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izboljšane in bolj osebne funkcije.

Statistični piškotki nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Piškotek Namen Čas trajanja Izvor
_ga Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran. 2 leti Google Analytics
_gid Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran. Do zaprtja seje Google Analytics
_gat Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov. Do zaprtja seje Google Analytics
moove_gdpr_popup Piškotek se uporabljajo za shranjevanje nastavitev piškotkov.. 1 leto aspira.si

Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete – za več informacij obiščite spletno stran www.aboutcookies.org.