Evropski mesec raznolikosti

Aspira je zavod strastnih in radovednih ljudi, ki razvijajo lastni jaz. Raziskujemo, inspiriramo in vzpostavljamo prostor kjer ima vsaka strast priložnost da se rodi, razvija in krepi. Za pogumne in tiste, ki bodo to še postali. Za sanjače in radovedne. Ker želimo, da strast spreminja svet kjerkoli in kadarkoli.

Pri našem delu nas vodi prepričanje, da s sodelavci ustvarjamo svet, kjer ne bo strahu pred tem, da izrazimo svoje mnenje, svet, kjer živijo ljudje, ki radi raziskujejo, se ne bojijo sprememb in rasti, ki sprejemajo druge ter iščejo kompromise.

Svet, ki ga gradimo na znanju in spretnostih vseh vpletenih, ko vsak v mozaik prispeva svoj kamenček je svet v katerem so v ospredju inovativnost, razvoj, ustvarjalnost, odgovornost ter spoštovanje – do samega sebe in do drugih.

Raznolikost in vključevanje sta vpeta v vse pore našega zavoda in predstavljata kulturo zavoda, s katero se identificiramo tudi vsi sodelavci.

Dejstvo, da smo si ljudje med seboj različni, nam pomeni izjemno prednost in hkrati  priložnost, da lahko sodelujemo in vključujemo unikatne in neponovljive posameznike tako v dejavnosti zavoda, kot tudi v samo upravljanje in delovanje. To nam omogoča, da razmišljamo razvojno, da odpiramo prostor inovativnosti pri načrtovanju in izvedbi projektov ter aktivnosti. Pri našem delovanju si želimo sodelovanja tistih, ki razmišljajo drugače, ki s seboj prinašajo lastne vrednote, drugačen pogled na svet in lastne strasti, saj bomo le tako lahko iskali atraktivne rešitve in se razvijali v smeri, ki bo puščala sledi v zavodu in širše.

Da bi bili uspešni, potrebujemo sodelovanje tistih, ki mislijo drugače. V Aspiri vemo, da raznolikost na delovnem mestu ni le stvar splošnega nazora in politične korektnosti; to je pomembna prednost za poslovni uspeh v današnjem konkurenčnem in turbulentnem  okolju.

Z namenom izpostaviti raznolikost v delovnih okoljih kot eno izmed konkurenčnih prednosti podjetji in organizacij, smo podpisali Listino raznolikosti in se bomo v mesecu maju pridružili evropskemu mesecu raznolikosti. Spremljate nas lahko na našem FB kanalu.

Saša Ledinek, direktor