Evropski mesec raznolikosti

Sreda, 28. Marec 2021

Aspira je zavod strastnih in radovednih ljudi, ki razvijajo lastni jaz. Raziskujemo, inspiriramo in vzpostavljamo prostor kjer ima vsaka strast priložnost da se rodi, razvija in krepi. Za pogumne in tiste, ki bodo to še postali. Za sanjače in radovedne. Ker želimo, da strast spreminja svet kjerkoli in kadarkoli.

Pri našem delu nas vodi prepričanje, da s sodelavci ustvarjamo svet, kjer ne bo strahu pred tem, da izrazimo svoje mnenje, svet, kjer živijo ljudje, ki radi raziskujejo, se ne bojijo sprememb in rasti, ki sprejemajo druge ter iščejo kompromise.

Svet, ki ga gradimo na znanju in spretnostih vseh vpletenih, ko vsak v mozaik prispeva svoj kamenček je svet v katerem so v ospredju inovativnost, razvoj, ustvarjalnost, odgovornost ter spoštovanje – do samega sebe in do drugih.

Preberi več…

Proslava ob devetdeset letnici trboveljskega zbora Slavček

Torek, 29. December 2020 OB 19:00 UTC+01

Danes praznujemo poseben jubilej. Pred nič manj kot devetdesetimi leti je začel s svojimi delovanjem otroški pevski zbor Slavček pod vodstvom izjemnega človeka Avgusta Šuligoja.
Ta zbor je v času svojega delovanja dosegel vse tisto, kar je sploh mogoče doseči. In še danes, ko pogledamo nazaj, se vse to zdi komaj verjetno. S svojimi nastopi je ta zbor povezal nabito polne dvorane širom Evrope, njihovo petje pa je neslo tudi preko oceana. Ob briljantnih izvedbah najzahtevnejših zborovskih kompozicij, so svetovni muzikologi samo strmeli, saj so bile le-te tako težke, da so do takrat menili, da so za izvedbo nemogoče.
Kdo je bil torej ta otroški pevski zbor?
Kakšnih čudežnih metod so se posluževali vodja zbora Avgust Šuligoj in njegovi mali pevci, da so svoje gledalce dobesedno začarali, jih pustili odprtih ust in velikih oči.
S to proslavo bomo poskušali pokukati pod to skrivnostno tančico v skoraj že mit, ki se ovija okrog zgodbe o delovanju zbora trboveljskih Slavčkov.
Trboveljski slavček 90 obletnica